Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Vekiller,Düzler'deydi

Vekiller,Düzler

Havutça: Zeytinin idam fermanı çıkarılmak isteniyor”

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Erdek'e bağlı Düzler Mahallesi'nde, bir kahvehane toplantısı yaptı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Bandırma ve Erdek belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantının gündemini, AKP Hükümeti'nin, TBMM'ne getirmek için hazırladığı yeni zeytin yasa tasarısı oluşturdu.
HAVUTÇA: BU YASA ÇIKARSA ZEYTİNİN İDAM FERMANIDIR”
Toplantının ilk konuşmasını yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Eğer bu tasarı yasalaşırsa zeytinin idam fermanı imzalanmış olacaktır” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
Biz, sanayileşmeye asla karşı değiliz. Ancak öncelikle sağlığımızı, çevremizin, topraklarımızın korunmasını istiyoruz. Bu tasarı yasalaşırsa, zeytin alanlarına altın ve maden arama başta olmak üzere her çeşit yatırım yapma izni verilecek. Altın arama sırasında siyanür gibi çok tehlikeli bir madde kullanılıyor. Buna paralel olarak bölgede ot bile bitmiyor. Ülkemiz, zeytinin beşiğidir. Güney Marmara, Edincik ve Erdek ile birlikte Kapıdağ yöresi zeytinin ana vatanıdır. Ekmeğimize, çevremize, toprağımıza sahip çıkmalıyız. Bölge insanının sağlığına aykırı, çevreyi tehdit eden hiçbir yatırıma evet demeyiz.”

GÜMÜŞ: DELİLİK YASA TASARISINA HAYIR”
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de konuşmasında, zeytinlerle ilgili olarak daha önce de çıkarılmak istenen 6 yasanın, TBMM'den döndüğüne, ancak bu kez söz konusu yasanın kabul edilme olasılığının yüksekliğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
Bu tasarı, delilik yasa tasarısıdır. Eğer bu yasa çıkarsa, 25 dekarın altındaki zeytinliklerin bulunduğu alanlara termik santraller, sanayi yatırımları yapılabilecek, maden arama ruhsatları verilebilecektir. Bu dekarın üstündeki alanların sanayi yatırımlarına açılması yetkisi de mülki amirliklere verilecektir. Ülkemizde en çok zeytin üretilen bölgeler sırasıyla Ege, Güney Marmara, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'dir. Eğer bu tasarı yasalaşırsa, bölgemiz Güney Marmara'da zeytini son kez görebiliriz. Çiftçimiz, bu Tarım Bakanından çok çekti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne dek gelmiş-geçmiş Bakanları içinde en başarısızları, şu andaki Dışişleri ve Tarım Bakanlarıdır. Bu yasanın çıkmaması için eylem dahil, gereken her şeyi yapacağız.”
Ardından söz verilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, tasarının yasalaşması durumunda zeytinliklerin ortadan kalkma riskinin büyük olduğuna dikkati çektiler.
Vatandaşlar da düşüncelerini dile getirdikten sonra bu konuda gerekenleri yapmaları için CHP Milletvekilleri Havutça ve Gümüş'e tam yetki verdiklerini belirttiler.
Haber : Önder  Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı